Новината, че Украйна забранява руски граждани мъже между 16 и 60 години

...
 Новината, че Украйна забранява руски граждани мъже между 16 и 60 години
Коментари Харесай

Украйна не иска руските мъже

 Новината, че Украйна не разрешава съветски граждани мъже сред 16 и 60 години да влизат в страната, взриви прилежаща Русия и провокира бурни реакции измежду всички обществени прослойки. Причината: това е най-големият удар против украинско-руските връзки, който може да докара до трайни последствия за двете страни.
" Ние сме другари, целият този спор е изкуствено напомпан и се отнася единствено до държавната власт ", споделя Вадим Данилин. Диджейът от Москва желае да навести свой другар в Киев за рождения му ден. Това обаче няма да може да стане. 38-годишният мъж разказва себе си като " изцяло естествен и либерален московчанин ", който " обича " украинската столица Киев и харесва хората в Украйна: " През лятото посетих Киев и ми направи усещане, че от десетте души, с които разговарях, с девет от тях си говорехме на съветски език. Не мога да схвана кой има изгода от този спор в този момент - Путин или Порошенко. Наистина съм комплициран. "

" Как по този начин на Путин да му е разрешено да пътува, а пък на Навални - не? " - майтапи се консуматор в Туитър, намеквайки за разликата във възрастта на съветския президент (66) и видния критик на Кремъл (42). Журналистът от Дойче Веле Иван Преображенски добавя собствен коментар по тематиката: " Украинските управляващи явно не имат вяра в бойния дух на съветските дами. Каква странна полова дискриминация... " Друг консуматор в Туитър прави връзка сред тази стъпка на Украйна с съветската вътрешна политика и неотдавна увеличената възраст за пенсиониране в Русия: " Украйна към момента не е признала новата пенсионна възраст в Русия. "
 Ukraine Schnee ander ukrainisch-russischen Grenze (picture alliance/dpa/Sputnik/V. Kornev)
Украинско-руската граница: украинци ще могат да влизат в Русия, както и до момента, твърди Москва

Как реагират руснаците?

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство увери на конференция в Москва, че към този момент управляващите нямат желание да отвръщат на удара с “огледални ” ограничения, а точно: да забранят на украински мъже да влизат в Русия. Всички диалози по тематиката бяха " ужасни ", споделя Захарова и добавя: " Ако и ние постъпим по същия метод, това би било цялостно безумство. На национално равнище, това би означавало безспорен срив.... "

Владимир Вороч, професор в Руския университет за държавно ръководство вижда в тази мярка " политическа стъпка. " Дългогодишният чиновник на съветските миграционни управляващи уверено твърди пред Дойче веле следното:  " Това няма да има резултат. Аргументът, че украинците желаят по този метод да засилят отбранителните качества на страната си, е мит. Всички знаем, че тези, за които е извънредно значимо да влязат в страната, ще го създадат по този начин или другояче. Обикновените хора, обаче, които желаят да пътуват по културни или обществени аргументи в страната, ще бъдат доста затруднени ".

Много руснаци се притесняват, че към този момент няма да могат толкоз бързо да се виждат със своите фамилии и родственици в Украйна, колкото досега. " Единствената разтуха " е, че възбраната за пътешестване се ползва единствено по време на по този начин нареченото " военно състояние " в Украйна, въздъхва Вадим Данилин, т.е. до 26 декември: “Тогава най-малко ще мога да чествам Нова година с приятелите си в Киев. Евентуално ”.
  РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА   Конфликтът в Азовско море: какво крои Путин?
Събитията в Азовско море ясно демонстрират, че Путин напълно не е завършил войната си против Украйна. Какво ли крои съветският президент? (27.11.2018)  
Ново измерение на съветската хибридна война
Европейският парламент предизвестява за заплахата от по-нататъшно милитаризиране в района на Азовско море източно от Крим. Евродепутатите упорстват за наказания против Русия при положение на ескалация. (26.10.2018)  
Русия и Украйна: рискова ескалация към Керченския проток
Нов рисков конфликт сред Русия и Украйна: след случая в Керченския пролив въоръжените сили на Украйна бяха приведени в цялостна бойна подготвеност. Случилото се през вчерашния ден е " акт на военна експанзия ", оповестиха украински политици. (26.11.2018)  
  Автор  Юрий Решето
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР